سیم و کابل

انواع کابل کواکسیال

يكشنبه, ۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۰۲:۴۲ ب.ظ

کابل کواکسیال که از آن با نام Coax هم یاد می شود، کابلی الکتریکی است که وظیفه ی انتقال دیتا را از یک نقطه به نقطه ی دیگر برعهده دارد.

این سیم از یک هادی داخلی با لایه ای از عایق پلی اتیلن و یک هادی خارجی روی آن که معمولا مفتول مسی بافته شده و روکش PVCدارد (یک عایق که از سیم در برابر حرارت و دما محافظت می کند) تشکیل می شود.

کابل کواکسیال

از مهم ترین مشخصه های این کابل ها، مقدار امپدانس آن، مقدار تضعیف و مقدار کاپاسیتانس (به توانایی یک قطعه الکترونیکی برای جمع آوری و ذخیره انرژی گفته می شود) آن است.

از این سیم ها به دلیل دوام و البته سهولت در استفاده، بیشتر در نصب کابل هایی مثل آنتن ماهواره بهره می برند.

کابل کواکسیال و نحوه ساخت آن ها

این نوع کابل ها که به خاطر سرعت بالا در انتقال داده، در بازارهای جهانی محبوبیت زیادی دارند، از چهار لایه و عنصر مختلف تشکیل می شوند:

1- یک هادی مرکزی که معمولا یک سیم مسی است و تمامی داده ها اعم از اطلاعات تصویری از آن عبور می کنند.

2- اطراف سیم مسی را یک عایق پلاستیکی به صورت کامل پوشانده است.

3- مفتول مسی بافته شده در هسته ی این سیم، از تداخل های الکترومغناطیسی (EMI) پیشگیری می کند.

4- در لایه ی خارجی، یک پوشش پلاستیکی وجود دارد که تمامی لایه های داخلی ذکر شده را در برابر آسیب های بیرونی محافظت می کند.

کابل های کواکسیال

از مزیت های کابل کواکسیال می توان به ارزان بودن، سیم کشی و نصب آسان، راحتی در حمل، مقاومت خوب در برابر تداخل های الکترومغناطیسی و داشتن ظرفیت انتقال دیتا با سرعت حداکثر 10 مگابیت بر ثانیه، اشاره کرد.

این نوع کابل یک مزیت مهم دیگر هم دارد. هنگامی که میدان الکتریکی، سیگنال را هدایت می کند، این سیگنال در فضای میان رسانای داخلی و خارجی حمل می شود.

به بیان دیگر، این کابل قادر است با قرارگیری در کنار اشیاء فلزی، بدون از دست دادن قدرت همچنان به انتقال داده مشغول باشد که این مزیت در برخی کابل های انتقال داده ی دیگر دیده نمی شود.

حال که تمامی مزیت ها گفته شد، می توان به نقطه ضعف بزرگ آن هم اشاره کرد؛ اگر در شبکه خطوط انتقال داده کواکسیال، یک کابل خراب شود، کل شبکه در معرض خطر قرار می گیرد. این موضوع هم از لحاظ هزینه و هم زمان، مشکلاتی ایجاد می کند.

  • طراحی سایت طراحی سایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی